Hladna supa od krastavca će vas savršeno osvežiti u toplim letnjih danima, ali i pružiti organizmu sve potrebne nutritijente. Za njenu pripremu treba svega nekoliko minuta, a što je najbolje od svega nećete upaliti šporet. Može da stoji u frižideru i po nekoliko dana, a ukoliko dodatno želite da je ohladite ubacite par kockica leda. 

Sastojci:

  • 2 veća krastavca
  • 250 ml jogurta
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašika soka od limuna
  • 1 kašičica maslinovog ulja
  • malo peršuna
  • malo mirođije
  • so, biber

Priprema:

Krastavac oljuštite i isecite na manje kocke. Beli luk takođe iseckajte što je sitnije moguće. Ubacite u blender, sipajte jogurt, dodajte limunov sok i maslinovo ulje, začinite po ukusu i sve dobro izblendirajte dok ne dobijete ujednačenu smesu. Po želji možete dodati dve, tri kocke leda, da je dodatno rashladite. Preručite u činiju i pre služenja je pospite sitno seckanim peršunom i mirođijom. Ako je nećete jesti odmah, ili vam preostane nakon jela, odložite je u frižider. 

Izvor: Stvar ukusa 

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE