Najukusnije domaće supe dolaze i z kuhinja naših mama i baka koje su ovaj recept prenosile sa kolena na kolena. Juneća supa uvek se pravila kao deo tradicionalnog porodičnog ručka, koja se uvek krčkala na šporetu pored ostalih đakonija. Upravo to je i tajna dobre domaće supe, dugo kuvanje na umerenoj vatri. Na taj način svi sastojci se najbolje povežu, a supa dobije onu prepoznatljivu žućkastu boju. Uz nezaobilazno povrće kao što je šargarepa, luk, celer, okrepiće organizam, a često se koristi i kao "lek" kod prehlada.
Sastojci:
- 700 g junetine sa kostima
- 3 šargarepe
- 1 paradajz
- 1 krompir
- 2 čena belog luka
- pola celera
- 1 glavica luka
- svež peršun
- so, biber
Priprema:
Meso operite, pa ga stavite u veću šerpu i nalijte vodom. Stavite da se kuva, a kada provri dodajte očišćeno povrće isečeno na manje kocke, osim luka, njega ubacite celog. Posolite po ukusu, smanjite temperaturu i kuvajte na umerenoj vatri oko 2 sata. Pred kraj dodajte biber i ukoliko ima potrebe još soli. Kada je supa gotova izvadite meso, ubacite šaku domaćih rezanaca i kuvajte još 5 minuta. Pre slušenja pospite sitno naseckanim peršunom. Meso isecite na pračiće pa dodajte u svaki tanjir.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus