Većina domaćica zna kako da spremi ajvar, kornišone, kiselu papriku… Ako ove godine prvi put pripremate zimnicu ili do sada još niste pravili paprike punjene kupus, onda ne smete da ih zaboravite ove sezone. Njih možete da služite uz pečenje ili na nekoj svečanoj trpezi. Sve zavisi kako vi volite. Ako ste ljubitelj paprika u pavlaci i ove će vas osvojiti na prvi zalogaj.
Sastojci:
- 5 kg paprike babure
- 2 glavice kupusa
- biber u zrnu
- lovorov list
Za sirup:
- 3 l vode
- 1 l sirćeta
- 150 g soli
- 200 g šećera
Priprema:
Paprike operite i očistite, a kupus izrendajte. Kupus posolite, promešajte rukama i ostavite da malo odstoji. Napunite paprike kupusom, ali ga prethodno ocenite. Ređajte paprike u tegle i stavite na kraju lovorov list i biber. Pomešajte sastojke za sirup i kuvajte dok ne provri. Sipajte prohlađen sirup u tegle i zatvorite.
Izvro: brzireceptiisaveti
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus