Pripremanje tradicionalne zimnice zahteva mnogo vremena, novca i veštine. Zbog toga domaćice koje nemaju uslove za pripremu ovih specijaliteta, kupuju već gotovu, industrijski pripremljenu zimnicu. Iako nam to danas u velikoj meri olakšava život, domaćoj zimnici teško može bilo šta da parira. Uz to, neuporedivo je zdravija od kupovne. Pored ajvara i pečenih paprika u vašoj zimnici mora da se nađu i pikantni feferoni koji će ljubitaljima ljutog ulepšati svako jelo. 

  • Sastojci: 
  • 500 g feferona
  • 500 ml sirćeta
  • 500 ml vode
  • 4 kašike šećera
  • 2 kašike soli

Priprema: 
Feferone operite i osušite, odsecite im peteljke i probodite ih iglom da u njih može da uđe tečnost. U šerpu sipajte sirće, vodu i šećer, pa kuvajte dok ne krene da ključa. Zatim dodajte feferone i kuvajte tačno 2 minuta. Izvadite ih i poređajte u sterilisanu teglu. Potrudite se da ih lepo sabijete, pa prelijte tečnošću u kojoj ste ih kuvali. Preko stavite plastičnu pahuljicu i dobro zatvorite tegle. 

BONUS VIDEO: 

KAKO DA VAM ZIMNICA TRAJE I DO TRI GODINE: Sremice otkrivaju glavni sastojak (KURIR TV) Kurir televizija

Izvor: Stvar ukusa