Plastične posude su zgodne za odlaganje hrane i nošenje užine ili ručka na posao i u školu. Proizvode se u različitim oblicima i veličinama i veoma su lagane. Međutim, loša strana plastičnih posuda je njihovo održavanje.
Evo nekoliko savata za najefikasno pranje plastičnih posuda.
Isperite posude čim izvadite hranu. Prvi korak ka posudama bez neprijatnih mirisa je ispiranje odmah nakon korišćenja. Isperete ih toplom vodom i deterdžentom, a ako niste u mogućnosti, biće dovoljno da ih isperete običnom vodom.
Posolite prazne kutije. Kako se miris hrane ne bi zadržao i nakon pranja, posolite posudu nakon pranja. Nemojte zaboravite da obrišete so pre ponovnog stavljanja hrane u posudu.
Stavite posudu na osunčano mesto. Sunčevi zraci će podstaći neutralisanje neprijatnih mirisa.
Isperite posude sirćetom. Nakon pranja deterdžentom i toplom vodom, posude napunite sirćetom i ostavite tako bar tri minuta. nakon toga prospite sirće i ponovo operite plastičnu posudu toplom vodom i deterdžentom.
Pogledajte i 10 neverovatnih namena deterdženta za pranje suđa
Držite izgužvane listove novina u posudi preko noći. Uporne mirise u plastičnim posudama možete neutralisati ako u njima držite izgužvane novine. Ne zaboravite samo da posle toga operete posude deterdžentom i toplom vodom.
Perite ih na gornjoj polici u mašini za pranje posuđa. Ako plastično posuđe perete u mašini za pranje posuđa, nemojte ih držati na donjim policama, tako mogu doći kontakt s toplijom vodom i izdeformišu se.
Uklonite neprijatne mirise pomoću sode bikarbone. Verovatno ste već upoznati s neverovatnim moćima čišćenja i neuitralisanja mirisa pomoću sode bikarbone. Jednostavno isprljate plastične posude pastom napravljenom od sode bikarbone i vode, ostavite da stoji jedan dan, a zatim dobro isperite. Uklonićete neprijatne mirise i mrlje od hrane.
Pogledajte i 20 neverovatnih namena sode bikarbone
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - StvarUkusa
Izvor: food52.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus