Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kulinarski trikovi

TRIK STARIH KUVARICA-DODAJTE 1 SASTOJAK U MLEVENO MESO I STAVITE U FRIŽIDER:Dobićete vrhunske ćufte, bolje niste probali

Autor Aleksandra Ljubičić
Autor Aleksandra Ljubičić

Ovako će ćufte biti još ukusnije.

Izvor: Shutterstock

Ćufte su jedno od najpopularnijih jela od mlevenog mesa. Prave se jednostavno tako što se mleveno meso pomeša sa začinima i isprži sa obe strane. Međutim, često ćufte nekim domaćicama ispadnu suve i žilave. A problem uopšte nije u izboru mesa, već u greškama koje se prave tokom njihove pripreme.

Možda će vas zanimati

Tajna je u marinadi

Kako se ispostavilo, mleveno meso je potrebno marinirati.  Dakle, najbolje je uzeti dobro samleveno mleveno meso, po mogućstvu mešano (pola svinjsko, pola juneće). Nakon što se dobro samelje i pomeša dodaju se so i biber. Caka je sad u kiseloj vodi koja se dodaje u količini od 150 ml vode za 1 kg mlevenog mesa. Promešajte, a zatim prebacite u plastičnu kesu i mesite što je moguće pažljivije. Meso zatim stavite u frižider na 3 - 5 sati da se marinira.

Na samom kraju u mleveno meso dodajte crni luk sitno iseckan. Formirajte ćufte i pržite sa obe strane. Poslužite uz paradajz sos i pire krompir. Prijatno!

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti