Punjenje paprike su srpski specijalitet koji se brzo i jednostavno priprema. Sada ih poslužite sa fantastičnim belim sosom koji je jeftin, a preukusan. Paprike možete da punite klasičnim filom sa mlevenim mesom i pirinčem, a možete i sa sirom i pavlakom.
Sastojci:
- 510 ml vode
- 2 jajeta
- malo soli
- 1 kašičica za začinske paprike
- 2 kašike brašna
- 35 g maslaca
- 30 ml ulja
- 200 g kiselog mleka
Priprema:
Istopite puter i ulje, pa dodajte brašno. Propržite minut uz konstatno mešanje i dodajte začinsku papriku. Promešajte i sklonite sa vatre. Sipajte vodu i neprestano mešajte, pa vratite na šporet i mešajte dok ne provri. Umutite jaja sa kiselim mleko, pa dodajte u vruću smesu sa brašnom. Bitno je da neprestano mešate kako se sos ne bi zgusnuo. Kuvajte samo par minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus