Punjenje paprike su srpski specijalitet koji se brzo i jednostavno priprema. Sada ih poslužite sa fantastičnim belim sosom koji je jeftin, a preukusan. Paprike možete da punite klasičnim filom sa mlevenim mesom i pirinčem, a možete i sa sirom i pavlakom. 

Sastojci:

  • 510 ml vode 
  • 2 jajeta 
  • malo soli
  • 1 kašičica za začinske paprike 
  • 2 kašike brašna 
  • 35 g maslaca 
  • 30 ml ulja 
  • 200 g kiselog mleka 

Priprema:

Istopite puter i ulje, pa dodajte brašno. Propržite minut uz konstatno mešanje i dodajte začinsku papriku. Promešajte i sklonite sa vatre. Sipajte vodu i neprestano mešajte, pa vratite na šporet i mešajte dok ne provri. Umutite jaja sa kiselim mleko, pa dodajte u vruću smesu sa brašnom. Bitno je da neprestano mešate kako se sos ne bi zgusnuo. Kuvajte samo par minuta. 

Izvor: Stvar ukusa