Većina početnika u kuhinji imaju strah kada čuju da treba da umese hleb ili neko pecivo. Kada dobijaju recept od iskusnih kuvarica, kao što su mame i bake, one obično kažu da su mere odokativne. Nikada niste sigurni kad treba koji sastojak da se doda. Testo je u principu vrlo jednostavno za pripremu, ako ispratite sve korake, a posle je samo stvar prakse.
Otkrivamo odličan trik koji će vam pomoći da testo bude odlično. Naučite kako pravilno da koristite suvi kvasac. Ono što je neophodno na samom početku je da proverite rok trajanja. Ako je istekao ili pred istek, bacite ga, jer kvasac mora da bude skroz svež kako bi vam pecivo uspelo iz prvog pokušaja.
Kvasac se uvek dodaje u toplu vodu, nemojte ključalu, jer ćete tako ubiti sva svojstva kvasca. I naravno, obavezno je da dodate kašičicu šećera, zato što on pomaže da se kvasac brže aktivira. Kada se pojave mehurići, možete u kvasac da dodajte ostale sastojke.
Pročitajte i kako da napravite domaći svež kvasac.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus