Bilo da pohujete, pržite ribu ili kuvate nešto, neprijatni mirisi su česta pojava i najgore od svega je kada se uvuku u garderobu, kosu i nameštaj. Međutim uz trik sa sirćetom i vodom takvi mirisi će biti prošlost.
Sve što treba da uradite je da u šerpici ili džezvi pomešate 3 kašike alkoholnog sirćeta i čašu vode. Ovu mešavinu kuvajte nekoliko minuta i neutralisaće neprijatne mirisi koji su se proširili kuhinjom.
Ovaj trik možete da primenite tokom ili nakon kuvanja. Sirće će da se oseća na početku, ali će vremenom da ispari i ujedno da upije druge mirise. Možda će vas zanimati i domaće sredstvo za čišćenje kamenca i buđi.
Pročitajte zašto se dodaje sirće u testo sa kvascem?
BONUS VIDEO
StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus