Testo
Zagrejati rernu na 175 stepeni. Rastopiti čokoladu nad vodenom parom. Kremasto umutiti puter, šećer i so. Odvojiti belance od žumanaca. Dodavati žumance i čokoladu. Umešati badem, brašno i prašak za pecivo, a zatim dodati i čvrsto ulupana belance. Peći u kalupu za torte (prečnika 26 cm) 30 minuta.
Fil i ukrašavanje
1. Želatin razmutiti, a zatim umešati amareto. Čim tečnost počne da se steže, dodati ulupanu slatku pavlaku.
2. Ocediti višnje iz kompota. Napraviti preliv od 250 ml soka od višanja, šećera i preliva za tortu (prema uputstvu na kesici). Testo dvaput preseći vodoravno. Donju koru premazati sa šest kašika krema sa amaretom. Staviti 2/3 višanja i preliv za torte, a zatim drugu koru. Premazati je sa šest kašika krema i prekriti trećom korom. Tortu premazati preostalim kremom i hladiti dva sata u frižideru.
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu