1. Na ulju isprzite sitno seckana oba luka, i dodajte pola male kasičice šećera.
2. Šargarepu ogulite, isecite na tanke kolutove, krompir na sitne kockice i dodajte na luk. Zatim dodajte grasak i sve zajedno malo jos propržite. Dodajte jednu kašiku brasna, aleve paprike po želji, i nalijte vrelom vodom (količina vode zavisi od željene gustine).
3. Pospite mirođijom, suvom ili svežom i poklopite da se kuva, povremeno promešajte. Kada je skoro gotovo (kad grašak omekša i bude željene gustine), posolite ili dodajte biljne začine i pospite peršunom.
Savet: Ako zelite da grašak spremite s mesom, prvo meso ispržite, izvadite iz šerpe, a onda tu pržite luk i ostalo. Na kraju pripreme graška vratite meso da se kuva zajedno s povrćem.
Izvor: Kod bake u gostima
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus