Kupili ste veću lubenicu i niste uspeli sa porodicom da je odmah pojedete, ne brinite da će se pokvariti, jer postoje načini kako da je sačuvate iako je isečena.

Za velike komade sečene lubenice

Najbolji način za čuvanje bilo kojeg komada lubenice, bez obzira na veličinu, je obmotavanje lubenice providnom folijom i skladištenje u frižideru do nedelju dana. Uloga folije je dvostruka: sprečava da lubenica pokupi bilo koji miris ili ukus od drugih namirnica u frižideru, i zadržava vlažno meso voća.

Za komade sečene lubenice bez kore

Isečeni delovi lubenice u najboljem slučaju treba da se jedu u roku od tri do četiri dana.

Za dugotrajno skladištenje

Ako imate više lubenice najbolje je da skladištite u zamrzivaču. Skinite koru, isecite na komade, a zatim zamrznite u jednom sloju na tacni. Čuvati u zatvorenom delu zamrzivača. Tako smrznuta lubenica odlična je za pravljenje sladoleda, kremova i pića.

Izvor: Stvar ukusa