Posle prženja hrane često se dešava da moramo da čistimo pločice i šporet jer ulje prska na sve strane. Zbog toga mnogi i izbegavaju prženje, ali zna se da je tako pripremljena hrana najukusnija. Zato vam mi donosimo sjajan savet koji će vam pomoći da hranu pržite bez prskanja ulja na sve strane.
Mnoge domaćice sipaju ulje u hladan tiganj i onda ga stavljaju na šporet da se zagreje, ali to je pogrešno. To je razlog zašto dolazi do prskanja ulja na sve strane. Upravo zbog toga preporučuje se da se ulje sipa u tiganj koji ste prethodno zagrejali, ali vodite računa da on bude skroz suv.
Uzrok prskanja ulja mogu da budu i ogrebotine u tiganju, a u tom slučaju se preopručuje so. Ona se sipa u čist tiganj i malo se zagreje kako bi popunila ogrebotine, pa se višak prosipa, a onda se u zagrejan tiganj sipa i ulje. Ova metoda pomaže i da se hrana ne lepi za tiganj.
Pročitajte i ovo: Sjajan trik sa čačaklicom za prženje hrane
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus