1. Izmrviti kvasac (umesto svežeg može se upotrebiti i 1 kesica suvog), dodati mlaku vodu, brašno, maslinovo ulje i so pa umesiti testo. Ako je pregusto, doliti još malo vode. Testo treba da bude glatko i ne sme da se lepi za ruke i ciniju.

2. Na namašcen pleh prebaciti testo i rastanjiti ga. Ivice ostaviti malo deblje. Ostaviti da odstoji 15 minuta.

3. Za to vreme izrendati sir i iseci paradajz na kolutove. Paradajz pire zaciniti origanom.

4. Premazati testo paradajz pireom. Poređati šunku, peko posuti 2/3 sira pa složiti paradajz. Rasporediti ostatak sira preko paradajza. Posuti origanom.

5. Pica treba da odstoji oko deset minuta. Za to vreme zagrejati rernu na 200°C. Peći picu 20 minuta.

6. Kada je pica gotova, staviti svež bosiljak.


Sastojci:

Za testo:
300 g brašna 
1 ½  dl mlake vode
20 g svežeg kvasca
2 kašicice maslinovog ulja
so

Za nadev:
150 g sira gaude
200 g šunke
1 veliki paradajz
2.5 dl paradajz pirea
origano