Kada se letu približi kraj i sve oko nas krene da sivi, jedina stvar koja se kvalifikuje kao dobra vest jeste da sa dolaskom jeseni na naše ekrane stižu i nove sezone naših omiljenih serija. Klime zamenjujemo grejalicama, majice duksericama a piknike sa prijateljima menjamo ušuškanim večericama sa najbližima dok skrolujemo kroz omiljenu video platformu u potrazi za onom serijom o kojoj baš svi pričaju.

Bilo da ste na sedamdesetoj sezoni serije „Greys Anatomy“ (Meredit, uz tebe smo do kraja!) ili ste u neverici oko fenomena pod nazivom „Squid Game“ dok razmišljate koje igre bi se pojavile u domaćem rimejku (Kolariću Paniću? Arjačkinje Barjačkinje? Teška priča.), za dobar TV show night potreban je isto toliko dobar zalogaj. Kokice su super, ali tvoja „Koca“ zaslužuje boljeg partnera.

Zato, pre nego što stigne društvo, trk u obližnji market po lisnato testo i fetu! Na hrskave tople trougliće su svi slabi i jedan pleh nikad nije dovoljan. Bez brige, recept je jako jednostavan, a pripremili smo i vizuelnu pomoć kao dokaz da svako može da spremi ove pomalo grešne ali neodoljive siraste zalogaje. Takođe, društvo možete da počastite i burgerom Wellington.

Jedino pitanje koje ostaje neodgovoreno jeste zapravo...

Kod koga je daljinac?

Promo NETFLIX SA SIROM: Topli, hrskavi zalogajčići spremni za bindžovanje omiljene serije

TROUGLIĆI SA FETA SIROM

Sastojci:

  • 1 veza peršuna
  • 100 g feta sira
  • 1 pakovanje lisnatog testa
  • so i biber
  • 1 jaje za premazivanje
  • malo susama

Priprema:
Peršun sitno iseckati, pa ga pomešati za začinima i feta sirom.
Lisnato testo iseći na jednake kvadrate. Svaki kvadrat puniti jednom kašikicom fila.
Kada je svaki kvadrat napunjen filom, kvadrate preklopiti tako da dobiju oblik trougla.
Svaku ivicu trougla pritisnuti viljuškom, kako nam fil ne bi iscureo prilikom pečenja.
Pogačice premazati umućenim jajom, posuti susamom, pa ih prebaciti u tepsiju za pečenje prethodno obloženu masnim papirom.

Peći 10 minuta na 180°C.

Prijatno!

Izvor: Promo