Evo nekoliko ideja za pripremu hrono doručka:

1. Jaja sa origanom i lepinjice

Uz jaja odlično ide i domaći pindžur, a uz lepinjice puter sa mirođijom. I naravno, nekoliko parčića dimljene piletine. 

2. Domaći hleb, kajmak i čvarci

Kajmak, kao i pavlaku, ne treba jesti često, a posebno ne u kombinaciji sa čvarcima. Ali jednom u mesec dana se častiti ovakvim doručkom je sasvim u redu.

3. Heljda sa kiselim mlekom, prženom slaninom i semenkama

Stavite semnke po želji, a heljudu kuvate sa vodom 1:3. Uveče je potopite, ujutru zamenite vodu i kuvate 3 minuta, a zatim poklopite i sklonite sa vatre. Upije svu vodu u roku od petnaestak minuta. Inače, cele žitaricu su najzdravije i trebalo bi ih jesti makar dva puta nedeljno.

Pročitajte i Hrono doručak: 3 namirnice koje morate jesti

4. Jaja u krugovima luka

Samo vam treba jedan veći luk koji isečete po sredini i odvojite dva najveća kruga. Njih stavite u tiganja, a zatim razlijete jaja.

5. Domaći hleb, kajmak, šunka i paprika

Još ima paprika, lako se ispeku, a tokom zime možete samo da ih vadite iz frižidera

6. Palačinke od integralnog pšeničnog brašna

Probajte palačinke od integralnog brašna, jednako su ukusne.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: hronokuhinja.rs