Kako postoje mnogi proizvodi koje možete koristiti da bi vaši zubi bili blistavo beli, tako postoje i namirnice koje mogu da dovedu do mrlja na njima. Takve namirnice treba izbegavati ili nakon konzumiranja temeljno oprati zube.
Borovnica. To je sočno i hranljivo voće, ali njihova bogata pigmentacija može na vašoj gleđi da ostavi taman film.
Cvekla. Znate kako cvekla može da ostavi fleke po garderobi i stoljnjaku? Pomislite samo šta može da uradi vašim zubima. Odmah nakon obroka koji sadrži cveklu operite zube.
Krekeri. Ko bi rekao? Mnogi krekeri su napravljeni od rafinisanih ugljenih hidrata, koji se pretvaraju u šećere i postaju osnova za stvaranje mrlja i kvarenje zuba.
Balzamiko sirće. Duboko pigmentirano i puno kiseline, balsamiko sirće nije baš prijatelj belih zuba.
Krastavac. Izvinjavamo se svim obožavaocima kiselih krastavaca, ali moramo da vam kažemo da njihova kiselost može da uništi sjaj vaših zuba i da oboji gleđ.
Kafa i čaj. Bez obzira da li ste ljubitelj kafe, kapućina ili čaja, preterivanje sa vašim omiljenim napitkom može dovesti do nastajanja mrlja. Pigmenti iz kafe ili čaja mogu ostaviti žute tragove na vašim zubima.
Paradajz sos. Zbog velike kiselosti paradajza i njegovog jarkog pigmenta, paradajz sos i kečap mogu izazvati mrlje i umanjiti sjaj zuba.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus