Kiselost i alkalnost se mere na osnovu pH faktora. Čista kišnica ima pH vrednost 7 i smatra se neutralnom sredinom. Sve ispod 7 pH vrednosti je kiselo, a iznad pH 7 se smatra alkalnom vrednošću.
Naša tela su na bazi vode, tako da samim tim pH vrednost vode ima veliki uticaj na naše zdravlje. Iz tog razloga, organizam se trudi da održi potrebnu ravnotežu kako bi podstakao pravilnu funkciju i rad bubrega i pluća. U slučaju da neravnoteža u organuzmu traje duži vremenski period, ona će iscrpeti snagu našeg tela.
Moderna ishrana se uglavnom sastoji od prerađene hrane, uključujući namirnice kapo što su so, šećer, kofein i alkohol, koje su previše kisele za naše telo. Znaci preterane kiselosti u organizmu su umor, bolovi u glavi ili stomaku i oslabljen imuni sistem.
Pogledajte i Tri viteške namirnice protiv kancera
Ako u našim telima sredina postane previše kisela ili previše alkalna, naše inače zdrave ćelije mogu postati otrovne, doživeti kolaps i na kraju umreti. S druge strane, kada je kiselost povećana u nekim delovima tela, može se desiti da neke ćelije nastave da žive, ili čak da se pretvore u maligne.
Kako da napravite alkanu vodu?
Voda se smatra alkalnom kada je njena pH vrednost 8 ili 9.
Sastojci:
1 tegla vode (od 2 litra), filtrirana voda
1 organski limun, opran i iseckan na osam delova
1 kašičica himalajske soli (možete je pronaći u zdravoj hrani)
Pogledajte i 7 namirnica koje štite od raka debelog creva
Priprema:
Napunite teglu vodom i dodajte kriške limuna (nemojte ih gnječiti). Onda dodajte 1 kašičicu himalajske soli, zatvorite teglu i ostavite sastojke da odstoje tokom noći (od 8-12 sati) na sobnoj temperaturi.
Kada se probudite popijte tri čaše ove vode na prazan želudac, kako biste postigli najbolji alkalni balans za vaše telo.
Popijte sledećeg dana alkalnu vodu, na isti način i vaše telo će vam biti zahvalno!
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus