1. Rernu zagrejte na 200 stepeni. Na pleh stavite papir za pečenje pa na njega prospite orahe i ovsene pahuljice pa stavite u pećnicu na 10-15 minuta (dok ne postanu hrskavi).
2. Urme stavite u vrelu vodu na 15 minuta pa im ogulite kožicu i nasecite ih na kockice. 3. Pečene ovsene pahulje i orahe ubacite u blender, dodajte im urme cimet i so. Usitnite u blenderu dok smesa ne postane jednolična, bez većih komada. Dodajte na kockice narezane jabuke i mutite dok se smesa potpuno ne ujednači.
4. Smesu istresite na papir za pečenje i raširite po plehu i poravnajte po površini. Pecite pločice u rerni 20 minuta, ostavite da se hladi 10-15 minuta, pa potom isecite na pločice željene veličine.
Izvor: fitnes.com.hr
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus