1. Špargle oprati i oljuštiti. Odseći drvenaste krajeve. Spustiti špargle u ključalu vodu, koja je prethodno posoljena i pošećerena. Kuvati 10 minuta, i na kraju dodati kašiku maslaca. Ostaviti špargle u vodi da se prohlade.

2. Zagrejati rernu na 180 stepeni. Luk oljuštiti i sitno iseckati. Zagrejati preostali puter i propržiti luk. Kada luk omekša, naliti pavlaku, posoliti, pobiberiti i začiniti muskatnim oraščićem. Odvaditi 4 kašike sosa i razmutiti time žumanca. Žumanca umešati nazad u sos. Skinuti sa ringle i ne kuvati više, da se od žumanaca ne naprave grudvice. Umešati rendani kačkavalj u sos.

3. Procediti špargle i poređati ih u nauljenu vatrostalnu posudu. Preliti sosom i peći u rerni oko 15 minuta.


Sastojci:

1 kg zelenih špargli
so
malo šećera
3 kašike putera
1 glavica luka
200 ml neutralne pavlake
biber
rendani muskatni oraščić
2 žumanceta
50 g rendanog kačkavalja