Kremast i lagan mus na bazi grčkog jogurta, zadovoljiće sva vaša čula. Prva verzija je sa kuvanjem na šporetu ili u mikrotalasnoj, dok je druga jednostavnija i nema kuvanja samo pomešate sastojke. Probajte obe i odaberite omiljenu.
Sastojci:
Recept broj 1
- 1/2 šolje nes kafe
- 30 do 60 g čokolade
- 1 šolja grčkog jogurta
Recept broj 2
- 1 šolja grčkog jogurta
- 1/2 šolje nes kafe
- 3 kašike kakaoa
- 1 kašika šećera
Priprema:
Najpre napravite nes kafu, tako što ćete 2 kašičice preliti vrelom vodom i promešati. Za prvi recept čokoladu otopite u mikrotalasnoj ili na šporetu pa pomešajte u činiji sa grčkim jogurtom. Sipajte pola šolje kafe pa mešajte dok se sve ne sjedini. Sipajte u teglice ili činije i odložite 15 min u zamrzivač ili sat vremena u frižideru.
Za drugi recept pomešajte grčki jogurt sa preostalom kafom. Mešajte da se sjedini. Dodajte kakao pa mešajte žicom da ne bi ostale grudvice.Na kraju dodajte i šećer. Sipajte u teglice ili činije i odložite 15 min u zamrzivač ili sat vremena u frižideru.
Pre služenja pospite kakaom.
Izvor: Stvar ukusa