ROLAT SA KOKOSOM I KEKSOM: Za još bolji ukus gotov slatkiš premažite kremom - gosti će biti oduševljeni (VIDEO)

Gosti na slavi biće oduševljeni ovim rolatom od keksa i kokosa.

Printscreen/Youtube/Cookist Wow

U nastavku vam donosimo recept za jedan brz slavski desert koji možete pripremiti ili veče uoči slave ili baš na dan slave, pre nego što vam dođu gosti. Veoma lako se priprema, a ukus će obradovati sve ljubitelje poslastica s kokosom i keksom. Za još bolji ukus rolata premažite ga kremom od lešnika

  • Sastojci:
  • Za bazu:
  • 300 g mlevenog keksa
  • 40 g putera (otopljenog)
  • 2 kašike kakao praha
  • 1 kašika šećera
  • 100 ml mleka
  • Za punjenje:
  • 200 g maskarponea
  • 100 g grčkog jogurta
  • 1 kašika šećera u prahu
  • 20 g kokosa
  • krem od lešnika
  • Za ukrašavanje:
  • krem od lešnika
  • kokos

Priprema:

U činiju sa keksom dodati puter (otopljen), kakao prah, šećer, mleko i mešati da se dobije čvrsto i homogeno testo. Umotajte prozirnom folijom i stavite u frižider na najmanje 30 minuta. U činiju dodajte maskarpone, grčki jogurt, šećer u prahu i kokos pa mešajte dok se sve dobro ne sjedini. Posle 30 minuta izvadite testo iz frižidera i stavite ga na list prozirne folije. Razvucite testo da dobijete ujednačenu debljinu od nekoliko milimetara. Odozgo premazati kremom od lešnika pa pripremljenom kokos smesom i dobro poravnati. Zamotajte ga uz pomoć prozirne folije koja je ostala ispod. Umotajte ga prozirnom folijom i stavite u frižider na najmanje 5 sati. Po isteku vremena izvaditi iz frižidera i ukrasiti rolat kremom od lešnika i kokosom.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE