Slavska trpeza ne može da se zamisli bez rafaelo kuglica, a kako se približava Đurđevdan, naš predlog je da isprobate i ovaj recept.Savršen spoj bele čokolade, kokosa i lešnika uz mirisnu koru pomorandže čini ove sitne kolače potpuno neodoljivim. Priprema je laka, pa uspeva i onima koji su početnici u kuhinji.
- Sastojci:
- 60 ml slatke pavlake
- 200 g bele čokolade
- 1 kašika putera
- 1/2 kašičice ekstrakta vanile
- 60 g kokosa
- kora od pomorandže
- 20 lešnika
Priprema:
Otopite čokoladu sa slatkom pavlakom na pari.Dodajte puter i nastavite da mešate dok ne dobijete glatku smesu, a onda sklonite sa šporeta. Dodajte ekstrakt vanile i rendanu koru pomorandže.Zatim dodajte i 30 g kokosa, pa umutite sve, pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru da se ohladi. Uzmite malo smese, spljoštite rukama i na sredinu stavite lešnik. Oblikujte kuglice.Uvaljajte u preostali kokos (30 g). Poslužite ili stavite u frižider dok ne budete spremni za serviranje.
Izvor: Stvar ukusa