Domaći sladoled nije teško napraviti, potrebno je malo sastojaka i samo 5 minuta, a najteži deo je da sačekate da se stegne u zamrzivaču. Ukus možete da birate po želji, a danas vam predlažemo da napravite ledenu poslasticu koju će posebno obožavati deca. Reč je o sladoledu sa ukusom smokija, omiljenom grickalickom svih generacija.
- Sastojci:
- 500 ml slatke pavlake
- 1 konzerva kondenzovanog mleka
- 250 g putera od kikirikija
- 50 g smokija
Priprema:
Izvadite slatku pavlaku iz frižidera i dobro je umutite. Dodajte kondenzovano mleko i puter od kikirkija, pa sjedinite mikserom. Dobijenu smesu sipajte u kalup, pa stavite unutra smoki. Pokrijte providnom folijom ili poklopcem, pa stavite u zamrzivač na najmanje 6 sati, a najbolje je preko noći da se dobro stegne.
Izvor: Stvar ukusa