LEDENI MLEČNI KOLAČ PRELIVEN ČOKOLADNOM GLAZUROM: Par jeftinih sastojaka za savršen ukus

Ako vam se najave gosti, obavezno ih poslužite ledenim mlečnim kolačem.

Printscreen/YT/Best food here

Leti se najčešće konzumiraju ledena pića i poslastice, jer nas na visokim temperaturama rashlade. Bez sladoleda ne može da prođe leto, a mi vam predlažmo da probate i ledeni mlečni kolač koji se preliva čokoladom i kikirijem. Ovaj lagani mlečni kolač se jednostavno pravi, a istovremeno će vas rashladiti i zasladiti. Ni sastpjci nisu skupi, pa vam savetujemo da obavezno probate. 

  • Sastojci: 
  • 70 g šećera
  • 1 kašika nes kafe
  • 1 kašika želatina 
  • 900 ml mleka 
  • 50 g kikirikija 
  • 250-300 g čokolade 
  • 3 kašike ulja 

Priprema: 

U šerpi pomešajte šećer, nes kafu, želati i sve to prelijte mlekom. Kuvajte dok ne krene da ključa, uz neprestano mešanje. Ostavite još 3 minuta na šporetu, pa dobijenu smesu sipajte u vatrostalnu posudu. Stavite u frižider na 2 sata. Čokoladu otopite sa uljem, pa dodajte seckani kikiriki. Izvadite kolač iz posude i prelijte čokoladnom glazurom. Vratite u zamrzivač da se stegne.

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Domaći sladoled sa ukusom kikirikija  TikTok/ fitwaffle

Izvor: Stvar ukusa