Savršena kombinacija čokolade, griza i pudinga čini ovaj kolač jednim od najukusnijih. Ali, pored fantastičnog ukusa ovaj kolač krasi i jednostavna priprema i neverovatno kremasta tekstura. Jedan od najpoznatijih griz kolača je i koh, ali ova poslastica će vas osvojiti već na prvi zalogaj.
- Sastojci:
- Za koru:
- 600 ml mleka
- 6 kašika griza
- 6 kašika šećera
- 2 kašike kakaoa
- 20 g čokolade za kuvanje
- 2 kašike ruma
- Za fil:
- 40 g pudinga od vanile
- 450 ml mleka
- 3 kašike šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 120 g šlaga sa ukusom vanile
Priprema:
U šerpu sipajte 200 ml mleka i vanilin šećer i ostavite da se zagreje. Puding pomešajte sa šećerom i 50 ml mleka, pa dodajte u zagrejano mleko i kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Sipajte u posudu i pokrijte providnom folijom, pa ostavite da se ohladi. U drugoj posudi pomešajte griz, kakao i šećer, pa sipajte u šerpu u kojoj ste zagrejali mleko. Kuvajte uz neprestno mešanje dok ne proključa. Zatim dodajte čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Dobijenu smesu sipajte u vatrostalnu posudu i ostavite da se ohladi. Šlag umutite sa 200 ml mleka i pomešajte sa ohlađenim pudingom, pa sve dobro sjedinite mikserom. Sipajte preko čokoladne smese i poravnajte. Ostavite da se ohladi preko noći. Ukrasite kakaom ako želite.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa