DESERT SA SVEŽIM JAGODAMA: Jeftina poslastica od svega par sastojaka (VIDEO)

Da li ste raspoloženi za jedan voćni kolač?

Foto: Printscreen/YT//Kuvajmo lako

Ako ne volite jagode možete da koristite i neko drugo voće ili džem da premažete umesto voćnog fila preko biskvita.

Sastojci:

Za koru:

  • 3 žumanca
  • 3 kašike šećera
  • 50 ml ulja
  • 100 ml jogurta
  • 1 vanilin šećer
  • 100 g brašna
  • 1/2 praška za pecivo

Za fil:

  • 300 g jagoda
  • 3 kašike šećera

Još:

  • 3 belanca
  • 100 g šećera

Priprema:

Jagode operite i iseckajte i stavite u šerpu, dodajte šećer i kuvajte nekih 10 minuta, dok voda ne pusti.

Odvojite belanca od žumanaca, pa u žumanca dodajte šećer i umutite. Smanjite brzinu mućenja i dodajte ulje i jogurta. Brašno sa praškom za pecivo pomešajte, pa dodajte kao i vanilin šećer. Umutite.

Sipajte u pleh dimenzija 24x21 cm obložen pek papirom i pecite na 180°C nekih 15 minuta. Ohlađeni biskvit premažite jagodama.

Umutite belanca sa šećerom u čvrst šne. Premažite preko jagoda i vratite u rernu na 180°C još nekih 10 minuta.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  

Izvor: kuvajmolako