ZAMENITE JABUKE BRESKVAMA I NAPRAVITE TUFAHIJE: Lakša i brža verzija čuvene poslastice

Napravite kolač sa breskvama koji podseća na tufahije.

Printscreen/YT/Olesea Slavinski

Čuvena bosnaska poslastica, tufahije, pravi se od jabuka koje se ispeku u rerni. Sada ih zamenite sezonskim voćem kao što su breskve i poslužite odličan kolač koji će se dopasti svima. Sa kuglom sladoleda je još lepši, a toliko se lako pravi da uspeva i početnicima. Možete da koristite i orahe, a umesto braon šećera običan. 

Sastojci:
4 nektarine ili breskve
bademi
indijski orah
kokosovo ulje
braon šećer

Priprema:
Breskve ili nektarine presecite na pola i izvadite košticu. U šupljinu sipajte sekcani indijski orah i bademe. Pospite šećerom i prelijte istopljenim kokosovim uljem. Pecite na 190°C oko 15-20 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE