DVOBOJNI KUGLOF: Pomešajte svetliju i tamniju smesu za dekorativan izgled - mekano testo koje se topi u ustima (VIDEO)

Jednostavna priprema dvobojnog kuglofa, koji će vas pored izgleda oduševiti i fantastičnim ukusom.

Printscreen/Youtube/Cookist Wow

Kuglof je jedan od najstarijih kolač na svetu. Zajedničko za sve vrste ove poslastice je njegov kružni oblik, koji se dobija od specijalnih modli. Osnovne namirnice za pravljenje kuglofa su jaja, brašno, mleko, šećer i vanilin šećer, s tim da postoji veliki broj varijacija kojima se dopunjuje ukus. Tako da danas postoji veliki broj recepata u slatkoj varijanti u kojima preovladava čokolada, voće, marmelada... Isto tako postoje i slane verzije sa sirom, tikvicama, šunkom..

  • Sastojci:
  • 5 jaja
  • 150 g putera
  • 240 g šećera
  • 400 ml mleka
  • 1 kašika praška za pecivo
  • 300 g brašna
  • 80 g kakao praha
  • 1 kašičica ekstrakta vanile

Priprema:

U činiji pomešajte jaja sa šećerom i puterom, dodajte mleko, aromu vanile, brašno i prašak za pecivo, podelite smesu na dva dela. U jedan deo umešajte kakao. U kalup za kuglof na sredinu stavite čašu, okrenutu naopako (da dno čaše bude gore). Sipajte smesu preko čaše jednu po jednu naizmenuično u kalup. Kada utrošite svu smesu izvucite čašu. Pecite na 180°C 45 minuta.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE