Ako volite banana hleb, volećete i ovu pogaču. Možda izgleda komplikovano, ali priprema je veoma jednostavna. U testo idu izgnječene banane koje mu daju posebnu slatkoću i aromu da će cela kuća mirisati dok budete pekli.
Sastojci:
- 2 zrele banane
- 3 g aktivnog suvog kvasca
- 15 ml maslinovog ulja
- 200 g brašna
- prstohvat soli
- prstohvat cimeta
- 60 g brusnica
Priprema:
Banane dobro izgnječite, dodajte im kvasac i ostavite 5 min. Dodajte ulje i promešajte. Sipajte brašno, so, cimet i sve izjednačite. Pokrijte i dižite do duple veličine
Pripremite posudu za pečenje ili tepsiju. Premažite uljem ili puterom, pa pospite malo brašna. Istresite testo na radnu površinu i premesite. Rastanjite malo pomoću oklagije pa rastanjite rukama na oblik pravougaonika otprilike. Na testo rasporedite brusnice. Urolajte testo sa duže strane. Isecite rolat na 16 delova pa formirajte loptice. Njih stavljajte u pripremljen pleh jednu do druge. Pokrijte i dižite 30-45 minuta. Premažite loptice maslinovim uljem (opciono). Pecite 15 minuta na 180C. Posle pečenja stavite na rešetku da se ohladi.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE