SLOJEVITA PITA SA JABUKAMA: Nema gotovih kora, ni mešenja testa, a miris će se širiti komšilukom (VIDEO)

Slojevita pita sa jabukama će vam postati omiljena.

Printscreen/YT/Готовим с Оксаной Пашко

Kada dođe jesen pita sa jabukama i bundevara su glavne zvezde svih poslastica. Svaka domaćica ima svoje recept za savršenu pitu sa jabukama, a dok se peče cele kuća miriše. Ako ste i vi ljubitelj slatkih poslastica sa jabukama obavezno isprobajte ovaj recept. Slojevite pita sa jabukama ili kuglof iz slojeva se toliko lako pravi, a nema ni gotovih kora ni mešenja testa. Uživaćete u svakom zalogaju. 

Sastojci:
1,5 kg jabuka 
1 šolja brašna 
1 šolja griza  
1/2 šolje šećera 
100 g putera 
1 kašičica praška za pecivo

Priprema:
Jabuke izrendajte, a u posudi pomešajte brašno, šećer, griz i prašak za pecivo. Sjedinite. Uzmite posudu za kuglof, pa je premažite puterom i pospite brašnom. Na dno posude sipajte malo smese sa brašnom, pa stavite rendane jabuke i kašikom pritisnite. Opet ide red brašna, pa jabuka i tako dok ne utrošite. Poslednji sloj je smesa sa brašnom. Preko stavite isečen puter sobne temeprature. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko sat vremena. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE