HLEB SA BRESKVAMA I FILOM OD SIRA: Neuporedivo sočniji i mekši od onog sa bananama, a pravi se lako (VIDEO)

Super poslastica za uživanje sa prijateljima.

Printscreen/Youtube/Simple RECIPES

Banana hleb je vrsta hleba koji se pravi od zgnječenih banana. Savremeni recept za hleb od banane počeo je da se objavljuje u kuvarima oko 1930-ih, a njegovoj popularnosti je uveliko pomoglo uvođenje praška za pecivo na tržište. Verujemo da ne postoji osoba koja nije probala ovaj specijalitet, a sada napravite nešto skroz drugačije - hleb sa breskvama i sirom.

Sastojci:
Za testo:
300 g brašna
3 jajeta
150 g šećera
60 ml ulja
100 ml mleka
1 supena kašika kakao praha
2 kašičice praška za pecivo
prstohvat soli
Za punjenje:
350 g svežeg sira
1 jaje
5-6 kapi arome vanile
60 g šećera
1 kašika skroba
3 breskve
1 kesica vanilin šećera

Priprema:

U činiji razbijte jaja, dodajte prstohvat soli, šećer pa umutite. Sipajte mleko i ulje pa mutite mikserom ponovo. Umešajte na kraju brašno, prašak za pecivo i kakao. U drugoj činiji pomešajte sir, jaje, skrob, šećer i aromu vanile. Umutite štapnim mikserom. Breskve operite, izvadite koštice i isecite na tanke kriške. Pravougaoni kalup za hleb obložite papirom za pečenje. Sipajte pola smese sa kakaom. Poređajte pola breskvi, pa prekrijte smesom od sira. Preko nje ostatak breskvi i ostatak fila od kakaoa. Pecite sat vremena na 160 stepeni.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE