PRŽENE ROLNICE SA JABUKAMA: Zlatna i hrskava korica, a vazdušaste su i mekane kao pamuk (VIDEO)

Pržene rolnice sa jabukama biće hrskave spolja i mekane iznutra, a ovaj recept je toliko jednostavan da će uspeti i onima sa manje iskustva.

Printscreen/Instagram/Cookistwow

Pržene rolnice sa jabukama su idealan način da iskoristite sezonu ovog voća, kog na pijacama ima u izobilju. Biće posebno hrskave spolja i vazdušaste iznutra, a odlične su i kao poslastica ili slatka večera uz šolju toplog mleka. Prave se od domaćeg dizanog testa, a ne morate da budete preterano iskusni da bi vam uspelo, jer je priprema veoma laka. 

  • Sastojci:
  • 400 g brašna
  • 1 kašičica soli
  • 7 g suvog kvasca
  • 5 g sode bikarbone
  • 30 g šećera
  • 1 jaje
  • 100 ml toplog mleka
  • 2 jabuke

Priprema:

Umutiti jaje, mleko, šećer i kvasac zajedno. Pomešajte brašno i prašak za pecivo i dodajte u činiju sa kvascem i jajima. Mesite testo dok ne postane glatko. Ostavite testo da odstoji oko sat vremena, a zatim ga razvucite u pravougaonik. Jabuke oljuštite, očistite od koštica i nasecite na tanje kriške. Poređajte ih po celoj dužini testa, a zatim pažljivo zamotajte testo u rolat i pritisnite ivice. Isecite rolat na parčiće jednake debljine. Pažljivo ih spuštajte u zagrejano ulje i pržite sa obe strane dok ne porumene. Pre serviranja ih uvaljajte u šećer. Pripremu možete pogledati u videu ispod teksta.

This browser does not support the video element.

pržene rolnice sa jabukama  instagram/cookistwow

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE