VESNIN RECEPT ZA PRINCES KROFNE: Mekano kuvano testo punjeno slasnim filom - poslastica koju svi vole

Napravite prineces krofne po Vesninom receptu.

Vesna Pavlović

Princes krofnama niko ne može da odoli, a ova mekana poslastica od kuvanog testa punjena ukusnim vanila filom je pravi užitak za nepca. Postoji nekoliko recepata kako možete da spremite princes krofne, a u nastavku teksta pročitajte orignalni koji je poslala naša čitateljka Vesna Pavlović. Ona predlaže da ih služite posle ukusnog uskršnjeg ručka.

  • Sastojci:
  • Za testo:
  • 250 ml vode
  • 125 ml ulja
  • 2 kašike šećera
  • 150 g brašna
  • 4 jajeta
  • Za fil:
  • 800 ml mleka
  • 4 žumanceta
  • 250 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 130 g brašna
  • 125 g maslaca
  • Za posipanje:
  • šećer u prahu

Priprema:
Za krofne:U šerpu sipajte vodu, dodajte ulje, šećer i šerpu stavite na vatru. Kad provri sklonite šerpu sa ringle, pa dodajte brašno i izmešaje žicom. Vratite na šporet još 2 minuta, sve vreme mešajte. Umutite, pa postepeno dodajte jaja i nakon svakog dodavanja umutite. Pleh obložite pek papirom. Špric za dekorisanje torti punite pripremljenom smesom i istisnite krofne na pek papir. Pecite u dobro zagrejanoj rerni na 200°C oko 25 minuta. Gotove krofne izvadite iz rerne i ostavite da se ohlade.
Priprema fila: U šerpu sipajte 500 ml mleka i stavite na vatru da provri. Umutite žumanca, šećer, vanilin šećer i brašno. Dodajte 300 ml hladnog mleka i dobro umutite. Smesu sipajte u provrelo mleko i ukuvajte dok ne dobije potrebnu gustinu. Sklonite šerpu sa ringle i preko stavite providnu foliju kako se ne bi stvorila korica na filu i ostavite da se ohladi. U ohlađen fil dodajte maslac sobne temeprature i dobro umutite. Krofne presecite, pa na jedan deo nanesite fil, te preklopitie drugim delom krofne. Pospite šećerom u prahu.

Recept poslala Vesna Pavlović 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE