Štrudla sa karamelizovanim jabukama savršena je jesenja poslastica koja se mora naći na vašoj trpezi. Recept je veoma jednostavan, a slasni zalogaji dopašće se svim ukućanima. Bez mnogo truda i skupih sastojaka napravite štrudlu sa jabukamavrhunskog ukusa. Potrebno je da odvojite svega 40 minuta!
- Sastojci:
- 3-4 veće kisele jabuke
- 2-3 kašike šećera
- 1,5 kašika putera
- 1 kašičica cimeta
- 1 pakovanje lisnatog testa (500 g)
- 1 jaje
- šećer u prahu (opciono)
Priprema:
Jabuke isecite na komadiće, pa ih propržite na puteru. Tokom prženja pospite ih šećerom i cimetom. Nastavite da pržite dok šećer ne postane gust i karamelizovan. Lisnato testo malo oklagijom razvucite,pa rasporedite nadev, urolajte i zasecite ukoso gornji sloj. Premažite umućenim jajetom, pa pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30-40 minuta. Po želji, štrudlu možete da pospete šećerom u prahu.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar Ukusa