ŠTRUDLA SA KARAMELIZOVANIM JABUKAMA: Spoj krckavog šećera i osvežavajućeg voća - bolju nećete probati!

Od sastojaka koje već imate kod kuće napravite savršenu jesenju poslasticu - štrudlu sa karamelizovanim jabukama.

Shutterstock

Štrudla sa karamelizovanim jabukama savršena je jesenja poslastica koja se mora naći na vašoj trpezi. Recept je veoma jednostavan, a slasni zalogaji dopašće se svim ukućanima. Bez mnogo truda i skupih sastojaka napravite štrudlu sa jabukamavrhunskog ukusa. Potrebno je da odvojite svega 40 minuta!

  • Sastojci:
  • 3-4 veće kisele jabuke
  • 2-3 kašike šećera
  • 1,5 kašika putera
  • 1 kašičica cimeta
  • 1 pakovanje lisnatog testa (500 g)
  • 1 jaje
  • šećer u prahu (opciono)

Priprema:

Jabuke isecite na komadiće, pa ih propržite na puteru. Tokom prženja pospite ih šećerom i cimetom. Nastavite da pržite dok šećer ne postane gust i karamelizovan. Lisnato testo malo oklagijom razvucite,pa rasporedite nadev, urolajte i zasecite ukoso gornji sloj. Premažite umućenim jajetom, pa pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30-40 minuta. Po želji, štrudlu možete da pospete šećerom u prahu.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Rolat od lisnatog testa  instagram/cookistwow

 Izvor: Stvar Ukusa