TORTA SA LION ČOKOLADICAMA: Mekani biskvit, a fil kremast i krckav - nećete joj odoleti (VIDEO)

Neobična torta koja se lako sprema.

Printscreen/Youtube/Przepiski

Sigurni smo da će ova torta očarati svakog sladokusca. Osnova torte je mekani i lagani kakao biskvit sa filom koji u sebi sadrži seckane LION čokoladice. A sve to obogaćeno je džemom od ribizle. Slatkiš je savršen za svečane prilike zbog svog izgleda i fenomenalnog ukusa.

  • Sastojci:
  • Biskvit:
  • 4 jajeta (sobne temperature)
  • 100 g brašna
  • 40 g kakaoa
  • 140 g šećera
  • prstohvat soli
  • Fil:
  • 500 ml slatke pavlake
  • 250 g maskarpone sira
  • 4 kašike istopljenih karamel bombona
  • 2 kašike šećera u prahu
  • 4 štangle lion čokoladice
  • 1 krem-fiks
  • Još:
  • pola tegle džema od ribizle
  • oko 20 krekera
  • čaj sa limunom da se natopi biskvit
  • kakao za posipanje

Priprema:

Biskvit: Odvojite belanca od žumanaca i umutite belanca u čvrst sneg sa prstohvatom soli. Zatim postepeno dodajte šećer uz mešanje. Kada je smesa gusta i sjajna, postepeno dodajte jedno po jedno žumance. Zatim dodajte prosejano brašno i kakao i sve mešajte drvenom kašikom dok se ne sjedini. Masu staviti na pleh obložen papirom za pečenje i staviti u rernu zagrejanu na 170 stepeni. Pecite 25 minuta. Nakon pečenja ostavite da se biskvit ohladi.

Fil: Ohlađenu pavlaku, maskarpone sir i šećer u prahu miksajte dok se ne dobije gusta, čvrsta smesa. Zatim dodajte otopljene karamele i LION štanglice iseckane na male komade. Mešajte sve dok se ne sjedini. Na kraju dodajte krem-fiks i ponovo promešajte.

Natopite biskvit čajem i stavite sloj džema od ribizle. Zatim stavite pola fila pa sloj krekera. Ostatak fila premažite preko krekera. Pospite vrh torte kakaom. Stavite tortu u frižider, najbolje preko noći, dok se potpuno ne stegne.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE