Uživajte u osvežavajućoj i slatkoj torti od palačinaka sa filom od krem sira, jagoda i borovnica!
- Sastojci:
- Za palačinke:
- 2 šolje brašna
- 2 kašike šećera
- 1 kašičica praška za pecivo
- prstohvat soli
- 2 jajeta
- 2 šolje mleka
- 2 kašike putera (otopljenog), plus dodatno za pečenje palačinki
- 1 kašičica vanilin šećera
- Za fil:
- 250 g krem sira
- 1/4 šolje šećera
- 1 kašičica vanilin ekstrakta
- 1 šolja svežih jagoda (opranih, očišćenih i naseckanih)
- 1/2 šolje svežih borovnica
Priprema:
Palačinke: U većoj posudi, sjedinite brašno, šećer, prašak za pecivo i so. U posebnoj posudi, umutite jaja, mleko, otopljeni puter i vanilin šećer. Polako dodajte mokre sastojke suvim sastojcima i mešajte dok ne dobijete glatko testo. Zagrejte tiganj na srednju temperaturu i dodajte malo putera da se otopi. Vadite kutlačom testo i pecite palačinke dok ne utrošite sav materijal.
Fil: U posudi umutite krem sir, šećer i vanilin ekstrakt dok ne dobijete glatku smesu. Iseckane jagode i borovnice dodajte u fil i promešajte da se ravnomerno rasporede.
Slaganje torte: Okrugli kalup sa okvirom koji se skida obložite palačinkama, tako da prelaze preko okvira. Ređajte sojeve - fil, pa plačinke. Kad dođete do vrha, na unutra preklopite palačinke koje "vire", tako da zatvorite tortu. Ukrasite sredinu voćem i stavite u frižider da se dobro ohladi, na otprilike 2 sata. Nakon toga uklonite obruč i secite na kriške i služite.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa