Čizkejk vole ljudi šitom sveta. Toliko je popularan da postoji u raznim varijantama, poput plazma čizkejka sa bundevom. Za sve sladokusce donosimo najkremastiji čizkejk sa čokoladom. Obilno se posipa seckanim kikirikijem. Raj za sve saldokusce!
Sastojci:
- 250 g keksa
- 80 g putera
- 400 g maskarpone sira
- 50 g šećera u prahu
- 450 ml slatke pavlake
- Za glazuru:
- 100 g crne čokolade
- 120 ml slatke pavlake
- 200 g seckanog kikirikija
Recept za čizkejk sa čokoladom i kikirikijem:
Izlomite, pa izblendirajte keks, a potom ga pomešajte sa otopljenim puterom. Sjedinite sastojke, pa biskvit za čizkejk utisnite po okruglom kalupu sa pokretnom ivicom. Utapkajte uz pomoć čaše. Ostavite bikcvit za čizkejk da se stegne. Pomešajte slatku pavlaku i šećer u prahu, pa miksajte dok ne dobijete fil. Umiksajte maskarpone sir, pa postepeno dodajte fil sa slatkom pavlakom i miksajte zajedno sastojke. Nanesite fil za čizkejk po biskvitu i poravnajte. Otpite čokoladu sa slatkom pavlakom na pari, pa dodajte glazuru. Obilno pospite po ivicama čizkejka seckani kikiriki, a potom nanesite i po ivicama. Preporučujemo i toblerone čizkejk.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa