Koh je jednostavna poslastica od griza koja se preliva mlekom i može se jesti vruć ili hladan. Sastojke za ovaj sočan kolač verovatno uvek imate u kuhinji. Lako se priprema, a ukus je fenomenalan. Kada jednom probate koh sa čokoladnim mlekom, nijedan drugi nećete poželeti da pravite.
- Sastojci:
- 4 jajeta
- 4 kašike šećera
- 4 kašike griza
- 100 g mlečne čokolade
- 600-700 ml mleka
- 1 vanilin šećer
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, dodati griz i izjednačiti. Pleh podmazati uljem i posutu brašnom. Sipati i izjednačiti. Peći na 200 stepeni oko 15 minuta. Dok se peče skuvati mleko, zasladiti po želji, dodati izlomljenu mlečnu čokoladu i vanilin šećer. Vruć koh preliti sa vrućom čokoladom i ostaviti da upije i malo se prohladi.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE