Slane torte su specijaliteti koje domaćice obično pripremaju za slavsku trpezu. Obično se prave od oblandi, tost hleba ili palačinki. U nastavku pročitajte recept za slanu tortu od palačinki koje su najpre punjene pa prelivene. Toliko su sočne da im nećete odoleti.
- Sastojci:
- pečene palačinke
- 100 g sira
- 100 g šunke
- 50 g kulena
- 3 kašike seckanih maslina
- 1 - 2 jajeta
- 20 g rendanog kačkavalja
- Preliv:
- 200 ml jogurta
- 1 kašika sira
- 1 jaje
- malo rendanog kačkavalja
Priprema:
Na dno tepsije posuti rendan kačkavalj i posuti malo seckanog kulena. Odozgo pokriti jednom palačinkom. U činiju staviti sir, jaje, seckanu šunku, seckan kulen i masline, malo rendanog kačkavalja i sve izjednačiti. U palačinku staviti punu kašiku nadeva, saviti ivice sa strane i širiko uviti i ređati u pleh. Tako do utroška materijala. U činiju sipati jogurt, jaje razbiti i umutiti, dodati malo sira i rendanog kačkavalja. Sve lepo izjednačiti i preliti palačinke. Odozgo posuti malo rendanog kačkavalja. Peći na 200 stepeni oko 35 minuta.
Izvor: bakina i dekina kuhinja
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE