LAZANJA ROLNICE: Punjene pa prelivene, a super brze za spremanje (VIDEO)

Postanite majstor za italijanske specijalitete.

Bakina i dekina kuhinja

Lazanje su tipično italijansko jelo koje se pravi od gotovih kora, a filuje mesom i bešamelom. Isprobajte malo drugačiju verziju sa šunkom i sirom koja se uvija u rolnice i preliiva jajima i pavlakom. Lako se sprema, a oduševiće sve koji ih budu probali.

  • Sastojci:
  • pakovanje kora za lazanje
  • 1 jaje
  • 150 g šunke
  • 150 g suvog vrata
  • 150 g listova kačkavalja
  • 200 g kisele pavlake
  • kečap
  • malo rendanog kačkavalja

Priprema:

Lazanje skuvati pa ih staviti malo u hladnu vodu. Izvaditi iz vode pa staviti na krpu da upije vlažnost. Jaje umutiti dodati pavlaku pa dobro promešati. Na list lazanje staviti dve kašike fila. Staviti dva lista šunke kao i suvog vrata, zatim dva lista kačkavalja kao i malo kečapa. Dodati preko malo umućene pavlake pa uviti u rolnicu. Vatrostalni sud podmazati uljem pa ređati rolnice. Ostatak pavlake premazati preko rolnica. Narendati i malo kačkavalja. Peći na 200 stepeni oko 40 min da lepo porumeni. Služiti toplo!

Izvor: Bakina i dekina kuhinja

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE