Stigla je jesen, a sa njom i sezona bundeve. Od ovog povrća možete da pravite slana i slatka jela, a mi predlažemo odličan američki recept za pečenu bundevu. Na jugu Amerike ga često spremaju za večeru, a kaserola sa bundevom i sirom posuta krckavim prezlama oduševiće vas već na prvi zalogaj. Ako volite da jedete ovo povrće, probajte i potaž od bundeve.
- Sastojci:
- 450 g bundeve
- 1 crni luk
- 1 jaje
- 1 kašičica šećera
- 200 g tvrdog sira
- 1/2 šolje majoneza
- 4 kašike istopljenog putera
- 1 šolja prezli
Priprema:
Možete da kupite već isečenu bundevu, a možete i sami da je očistite i isečete. Stavite je u šerpu i prelijte vodom, pa posolite. Kuvajte dok voda ne krene da ključa, pa smanjite temepraturu i kuvajte još nekih 10-15 minuta. Bundevu procedite, pa ispasirajte. Posolite i pobiberite, pa dodajte majonez, sitno seckani luk, 100 g rendanog sira i 2 kašike istopljenog putera. Umutite jaje sa šećerom, pa dodajte u smesu i promešajte. Sipajte u nauljenu tepsiju i poravnajte. Pospite preostalim rendanim sirom. Prezle pomešajte sa preostale dve kašike prezli i sipajte preko sira. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 45 minuta.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa