Čorbe i supe su jako zdrave, a i lepo zagreju kada je napolju hladno, ali možete ih jesti i leti kao laganiji obrok. Još malo stiže jesen i na vreme smislite jela koja će vam ojačati imunitet. Nemci prave odličnu krompir čorbu sa domaćim krutonima koja po ukusu može da parira srpskoj. Sastojci nisu skupi, a čorba će se dopasti i deci.
Sastojci:
1 kg krompira
1 crni luk
1 šargarepa
tost hleba
beli luk u prahu
slatka paprika
veći komad putera
1 kašika brašna
250 ml mleka
maslinovo ulje
Priprema:
Isecite krompir na kocke, pa kuvajte u posoljenoj vodi nekih 10-15 minuta. Na ulju propržite seckan crni luk, a kada omekša dodajte šargarepu isečenu na kolutove. Kada se proprži sipajte u šerpu sa krompirom i kuvajte poklopljeno još 10 minuta. Nauljite vatrostalnu posudu, pa ubacite hleb isecečen na kockice. Posolite, pobiberite, pospite slatkom paprikom, belim lukom u prahu i prelijte ulje. Promešajte i pecite na 200°C oko 15 minuta. Istopite puter i dodajte brašno. Brzo mešajte da ne izgori, pa dodajte mleko. Lepo promešajte i sklonite sa šporeta. Kada omekša i krompir, štapnim mikserom usitnite, pa dodajte brašno sa mlekom. Opet sjedinite štapnim mikserom, pa sipajte. Ukrasite domaćim krutonima.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE