URNEBES - NAJPOZNATIJA SA SALATA SA JUGA SRBIJE: Za sve ljubitelje pikantnog ukusa, a super je uz roštilj

Ako do sada niste pravili, pravo je vreme da naučite kako se sprema urnebes salata.

Shutterstock

Jug Srbije je poznat po pikantnoj i jako ukusnoj hrani, a jedna od najpoznatijih salata je svakao i urnebes. Ako volite začinjeno naš predlog je da uz sve vrste mesa, a pogotovo roštiljsko, pripremite ovu salatu. Urnebes možete da mažete i na hleb, a priprema je baš jednostavna. Dve vrste sira i ljuta papričica su savršena kombinacija kojoj retko ko odoli. 

  • Sastojci:
  • 500 g feta sira
  • 250 g mladog sira
  • 2 čena belog luka
  • 3 kašika tucane paprike
  • 2 ljute papričice 

Priprema: 
U blenderu pomešajte sireve, papričice i beli luk. Dobro izblendirajte, pa posolite po potrebi i pospite tucanom paprikom. Lepo promešajte. Stavite u frižider da se dobro ohladi. 

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Posna salata sa povrćem  Instagram/healthfitnessguide_

 Izvor: Stvar ukusa