SICILIJANSKE POHOVANE ĆUFTICE: Italijanska baka otkrila kako da napravite čuveni specijalitet (VIDEO)

Pohovane ćufte po receptu italijanske bake su odličan predlog za ručak.

Shutterstock

Aranćini ili sicilijanske pohovane ćufte su sjajna ideja za ručak. Aranćini su na italijanskom male pomorandže, pa je to tome i ovo jelo dobilo ime, jer kada se isprže izgledaju kao ovo voće. Ako volite da jedete ćufte, a želite malo drugačiji recept mi vam prelažemo ovaj. Prave se od pirinča, a pune ragu sosom, sirom i graškom. Obavezno probajte!

  • Sastojci: 
  • 2 šolje pirinča 
  • 2 jajeta 
  • 1 šolja parmezana ili pekorino sira 
  • Za nadev:
  • 1 šolja ragu sosa (kod nas poznat kao bolonjeze sos)
  • 1/2 pakovanja smrznutog graška 
  • 450 g rikota sira 
  • 230 g mocarele
  • Za pohovanje:
  • 1 šolja brašna
  • 1 šolja vode
  • 2 šolje prezli

Priprema: 

Skuvajte pirinač, pa dodajte jaja i parmezan i sve dobro sjedinite. Uzmite šaku smese od pirinča, stavite kašičicu ragu sosa, malo graška, malo rikote i malo mocarele. Oblikujte lopticu. Tako radite dok ne utrošite namirnice. Pomešajte vodu i brašno da dobijete glatku smesu, pa uvaljajte ćuftu, a zatim uvaljajte u prezle i pržite u zagrejanom ulju. 

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Pileće ćufte iz blendera  Instagram/foodiies_lifee

Izvor: Stvar ukusa