MAROKANSKE LEPINJE: Izuzetno pecivo koje možete da služite uz ručak ili umesto hleba za doručak ili večeru

Marokanske lepinje odlično se slažu sa začinjenom hranom, ali ih možete služiti sa bilo čim što volite.

Foto: Prinstcreen/YT

Iz dalekog Maroka stiže recept za testo koje je između lepinja i palačinki. Uživaćete u ukusu. 

Sastojci:

  • 500 g brašna
  • 250 g griza
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašičica soli
  • 350 ml vode
  • 100 g maslaca

Priprema:
U posudu sipajte brašno, griz, prašak za pecivo. Promešajte i dodajte vodu. Umesite testo, nauljite, pokrijte i ostavite 45 minuta. Podelite testo na loptice. Pokrijte i ostavite ih još 10 minuta.
Na nauljenoj površini razvucite tanko lopticu od testa, premažite ih rastopljenim maslacem i isecite po sredini.

Foto: Printscreen/YT 

  Urolajte po širni, a zatim po dužini. Malo spljoštite rukama da oblikujte lepinju. Pecite u dobro zagrejanom tiganju na malo ulja.

Foto: Printscreen/YT 

Foto: Printscreen/YT 

Foto: Printscreen/YT 

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs