DANAS JE JESENJI KRSTOVDAN - DAN STROGOG POSTA: Kako da spremite čorbast posni pasulj sa zaprškom

Posni čorbast pasulj podjednako je ukusan kao i mrsan, a priprema je nikad jednostavnija.

Printscreen/Youtube/Pabs Kitchen

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici, danas proslavljaju jesenji Кrstovdan. Vernici se tokom današnjeg dana pridržavaju posta, a mnogi jedu samo hleb i grožđe. Na jesenji Кrstovdan, prema običajima, bere se bosiljak. Ukoliko još uvek ne znate koje posno jelo da pripremite za današnji ručak naš predlog je pasulj sa zaprškom.

  • Sastojci:
  • 800 g pasulja
  • 2 glavice crnog luka
  • 1 glavica belog luka
  • 1 kašičica crvene mlevene paprike
  • 1 kašičica ljute tucane paprike
  • 2-3 lovorova lista
  • so, malo vegete, biber u zrnu, mleveni biber
  • ulje

Priprema:

Pasulj natopiti u vodi preko noći ili barem 2'3 sata pre kuvanja. Prokuvati pasulj dvadesetak minuta, a zatim promeniti vodu. U šerpu ubaciti malo bibera u zrnu i lovorov list, pa nastaviti kuvanje. U drugoj šerpi, izdinstati crni luk na malo ulja, dodajte mlevenu i tucanu papriku, seckan beli luk, so i mleveni biber. Kada je pasulj skuvan, a zaprška gotova, sve se to izmeša i pasulj je spreman.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE