SVEČANA SLANA POSNA TORTA: Hladno predjelo neverovatnog ukusa sa cveklom i krompirom (VIDEO)

Napravite posnu slanu tortu za predstojeći post i uživajte u ukusu.

Printscreen/Youtube/Vika-Simple Recipes

Od 28. novembra kreće Božićni post i ukoliko planirate da postite, nije na odmet da već sada prikupite neke ideje za recepte. U nastavku pogledajte recept za slanu tortu koja može da parira i mrsnima kako po ukusu, tako i po izgledu. Ukoliko pak želite mrsnu tortu samo biljni sir zamenite fetom, a posni majonez običnim.

  • Sastojci:
  • 3 - 4 krompira
  • 2 cvekle
  • 1 šargarepa
  • 2 tunjevine
  • posni majonez
  • 100 g biljnog kačkavalja
  • 1 crni luk + so, šećer, sirće i voda

Priprema:

Krompir i cveklu skuvajte pa izrendajte. Izrendajte i šargarepu, a tunjevinu ocedite od masnoće. Crni luk iseckajte sitno i potopite u vodi sa malo soli, šećera i sirćeta. Neka odstoji 10ak minuta pa procedite. U vatrostalnu posudu na dno stavite krompir. Pospite majonezom. Stavite potom jednu tunjevinu, polovinu luka i šargarepu pa ponovo prelijte majonezom. Zatim biljni kačkavalj narendajte pa ponovo majonez. Zatim druga tunjevina, ostatak luka pa cvekla. Premažite majonezom i ukrasite po želji. Stavite u frižider da se malo stegne.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE