Danas se obeležava Krstovdan, dan kada je pronađen Časni krst na kojem je razapet Isus Hrist. Na ovaj veliki praznik treba da se posti, a mi vam predlažemo da napravite raskošan ručak za celu porodicu. Izaberite ribu, a kao prilog poslužite povrće ili krompir salatu. Naš predlog je da napravite osliću kremastom sosu od limuna koji se peče maximum 12 minuta.
- Sastojci:
- 4 fileta oslića
- 50 g margarina
- 50 ml posne pavlake za kuvanje
- 1-2 čena belog luka
- 1 kašika senfa
- 1,5 kašika limunovog soka
- 1,5 kašika seckanog crnog luka
- 1 veza peršuna
Priprema:
Filete ribe posolite i pobiberite, pa poređajte u tepsiju. Istopite margarin, pa pomešajte sa pavlakom za kuvanje, sokom od limuna, senfom i mlevenim belim lukom, pa začinite. Dobro sjedinite smesu i prelijte preko ribe. Preko pospite seckani crni luk. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 10-12 minuta. Ukrasite seckanim peršunom i krišama limuna.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa