Heljda je dobar izvor belančevina, vlakana i zdravih složenih uglenjih hidrata, pa je mnogi smatraju suprehranom i svakako bi trebali da razmislite o ubacivanju ove namirnice u neki obrok. Heljda se lako vari, prepuna je vitamina grupe B i mnogih hranjivih sastojaka. Mlevenjem heljde dobija se brašno od kojeg se pripremaju hleb, peciva, a posebno su ukusne i zdrave palačinke od heljdinog brašna. U nastavku pročitajte kako da uvrstite ovu žitaricu u salatu i napravite ukusan obrok koji će vas zasititi.
- Sastojci:
- 100 g zrna heljde
- 1 kocka feta sira
- 2 kuvane cvekle
- 50 g rukole i miks zelenih salata
- 100 g čeri paradajza
- Sos:
- 2 kašike jogurta
- 1 kašika majoneza
- so
Priprema:
Sir i kuvanu cveklu isecite na kockice. isecite na male kocke. Čeri paradajz isecite na polovine.Dodati kuvanu i ohlađenu heljdu. Pripremite sos: u činiju stavite jogurt, majonez i so. Sve temeljno izmešati. Prelijte salatu.Na vrh stavite rukolu i miks zelene salate.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE